dijous, 31 de gener del 2019

La Filosofia, motiu de festivitat.


A segon de batxillerat, quan la ment del nostre alumnat té una mirada una mica més nocturna, com l'òliba enmig del bosc, poden arribar a apreciar el valor de cadascuna de les sessions a l'aula on l'anàlisi d'arguments es converteix en una eina d'enriquiment personal. Cada autor, cada raonament oferit, es converteix en una nova alenada d'aire que renova o reafirma, que ajuda en la fonamentació sòlida dels ciments amb els quals construiran el seu futur. Per això aquest jovent intel·ligent, han volgut honorar a la matèria dedicant-li una festivitat i alhora quelcom que han après d'aquesta: el debat d'idees plurals des del respecte, la igualtat(en dignitat) i la llibertat( des de la responsabilitat).
Felicitats.



https://pbs.twimg.com/media/DtGtvHCWwAEnwu5.jpg
La cita d'avui:
 « Pero la filosofía, que se origina como menester de un incrédulo, una vez creada se convierte en dimensión normal de la vida que traspone los límites de su motivación inicial y extiende a muchos otros "lados de la vida"(...).»
                                             ORTEGA, La idea del principio en Leibniz, XXVII, p.256

5 comentaris:

  1. Un punt de vista molt interessant, com anem descobrint la filosofia, formant part de la nostra vida i a partir d'això les nostres ganes de conèixer s'amplien en els diferentes aspectes de la vida.

    Aitor Marti

    ResponElimina
  2. Para Aristóteles la felicidad era la aspiración maxima de todos los seres humanos.

    Ángel Narvaez

    ResponElimina
  3. Doncs que era l'aspiració de tots els humans, i jo crec que s'arriba des dels diferents aspectes de la vida.

    Jonatan maldonado 3rB

    ResponElimina
  4. Jo penso que aquesta reflexió de l'òliba és molt bona ja que és una metàfora dels nostres pensaments, encara que tot estigui fosc ens mantenim fermes amb la nostra opinió.

    Judit Giménez Díaz 4tB

    ResponElimina
  5. Crec que està molt bé l'aspiració de l'alumnat ja que si ho penses la filosofia fa part del esser humà.

    Nathally Moreira De Araújo 4tC

    ResponElimina

Expressa el teu pensament des de la fonamentació d'aquest: el respecte. Argumenta, proporciona raons sòlides que donin suport a la teva aportació. Identifica't i utilitza el correu amb el domini del centre. Únicament així podrà fer-se pública la teva aportació.