dijous, 31 de gener del 2019

El nostre alumnat posa llum al Nadal.

Som éssers socials per naturalesa, de veritat algú pot veure factible l'egoisme amb la felicitat🙉???, qui ets tu si no és gràcies a molts d'altres💭????
Les teves circumstàncies et semblaran potser millorables, però has pensat que sempre hi ha gent en situacions pitjors que la teva???, ho has pensat realment💭?
Si t'adones que la teva vida és fruit de moltes accions generoses per part de familiars, amics, tutors legals, professors, veïns...........potser comprens que tu també fas, o pots fer, accions per als altres👏.





El nostre alumnat de centre, sí que ho ha reflexionat, i sí que ha actuat, i de la millor manera, donant-se cap als altres👏🎉.
Els més petits han comprat regals, els més grans han donat el seu temps visitant els residents de Matacàs, o col·laborant en la preparació del gran dinar de Nadal. La qüestió és que amb una acció o un altre, han sortit de la seva persona per a fer més agradable la vida de persones que haguessin viscut un Nadal sense llums.


Cita interessant la d'avui, i expressament de la Wikipedia, recurs molt comú entre el jovent:
« La Regla d'Or es refereix no pas a reparació d'ofenses sinó a tractar els altres amb el mateix respecte i consideració amb què hom vulgui ser tractat. La regla d'or és sens dubte la base més essencial per al concepte modern de drets humans, en el qual cada individu té el dret per un tracte just, i una responsabilitat recíproca per garantir la justícia per als altres.[1] Un element clau de la regla d'or és que una persona que intenta viure amb aquesta regla tracta a totes les persones amb consideració, no només als membres del seu propi grup. La Regla d'Or té les seves arrels en una àmplia gamma de cultures del món, i és un estàndard d'ús de les diferents cultures per a resoldre conflictes.[2]»

22 comentaris:

  1. Es veritat, de vegades ens preocupem tant de nosaltres, de la nostra felicitat i comoditat, que de vegades se'ns oblida que hi ha gent que ni tan sols té la oportunitat de fer-ho. Pensoques tothom deuria de fer una bona obra pels altres sense que sigui necessàriament Nadal.

    ResponElimina
  2. Aquest text és extret de la Wikipedia i parla sobre La Regla d'Or.

    Aquesta regla dicta que s'ha de tractar els altres com ens agradaria que ens tractessin a nosltres. Penso que aquest punt de vista és adequat, però que no està present a la nostra societat. Si aquesta regla existís realment, tots seriem molt més solidaris i humils, ajudariem als altres i la societat aniria millor. Per exemple: la gent seria més solidaria envers les persones sense sostre, no haurien tantes baralles...

    En conclusió, en la meva opinió La Regla d'Or canviaria la nostra societat a millor, però aquest canvi seria difícil.


    Irene Fernández Espada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a diferència que tu, jo crer que el mal és necessari a la nostra societat, ja que aquest condiciona el bé. Sense persones dolentes no existirien de bones i viceversa. Si tothom fos "bó" no tindriem constancia del bé ja que l'assumiriem com a natural i encara que no existís el mal que avui coneixem les persones menys bones serien les dolentes.
      Així doncs podriem afirmar que el mal es tan natural i necessari pel bé.

      Laia Salas García

      Elimina
    2. És una mica com el yin y el yang, trobem cosas dolentes a les coses bones i coses bones a les coses dolentes, es ben cert que sense el mal no apreciariem el bé però la maldat a la que pot arribar l'ésser humà, realment es necessària? Jo personalment no ho crec.

      Elimina
  3. Em sembla una forma molt bonica i interestant el que ha fet l'Institut, com s'ha mogut per aconseguir alegrar, de forma directa o indirecta, la vida de persones que no sempre tenen la possibilitat de sentir-se feliços per un motiu o un altra. I crec que ha sigut una molt bona forma de donar-li la possibilitat als alumnes de reflexionar i valorar el que tenen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic molt d'acord amb el que dius Gisela ja que sempre hauríem de estar agraits a totes les persones que ens han ajudat en algun moment. Moltes vegades pansem sol en nosaltres i no fem cas dels demés però quan tenim algun problema volem que tothom ens ajudi.

      Elimina
    2. Ha sigut un veritable signe de l'essència del Nadal. Ja que, actualment sembla que lo més important són els regals i el seu preu. Aquest gest ha demostrat que l'esperít del Nadal segueix present amb nosaltres.

      Elimina
  4. La participació de l'alumnat de l'ESO i batxillerat en aquest esdeveniment em sembla un bon acte per part d'ells, ja que sempre esta bé ajudar als més necessitats

    ResponElimina
  5. Relacionem sempre el nadal amb un excés de regals y falsa felicitat per la necessitat de mostrar el que senten com Nada. Podem distingir el propòsit real que té, estar amb la gent que vols y gaudir d'ells, hi ha gent que no té aquesta possibilitat per diferents raons, hem de possar-nos en el seu lloc, com et sentiries tú? Una frase que ens diuen molt però es molt certa, dona el que vols rebre, i dóna el que tens perquè mereixis rebre el que et falta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic d'acord amb tu, solament ens fixem en els regals i no d'estar gaudint amb la nostra família o amics. No pensem en les persones que no poden ni siquiera poden estar amb la seva família. Solament ens fixem si el regal si ens agrada en comptes de valorar-lo tot el que han fet per comprar-lo. No solament hem de ser solament feliços nosaltres sinó també hem de compatir-lo amb les altres persones no poden ser-ho.

      Samira Leyva Lineo 4tB

      Elimina
  6. Yo penso que aquesta cita està molt encertada, perqué en el mòn actual que és tan globalitzat aquesta regla d'or és més necessaria que mai. Això és degut a la gran possibilitat d'intercanvi d'opinions través d'internet. Respectar a la resta d'opinions encara que siguin diferents a la meva és un signe d'intel·ligència humana.

    ResponElimina
  7. Des del meu punt de vista, crec que es una acció molt bonica i solidària per part de tots els participants de l'Institut Manuel Vázquez Montalbán i segur que les persones que van ser ajudats van pasar un bon moment amb el participants de l'Institut. M'hauria agradat haver participat en aquesta acció tan bonica, espero que l'any que ve pugui participar✊✊

    Mengjie Wu, 1r BATX B

    ResponElimina
  8. M'ha paregut molt bona idea, a més vaig participar amb els diners que portava damunt.

    jonatan maldonado 3rb

    ResponElimina
  9. Jo crec que és una acció solidària ja que a les persones majors les agrada que nens més petits intercanvien informació amb ells.

    Javier Chicharro Muñoz 3rB

    ResponElimina
  10. En aquest món ens basem i ens preocupem més en els regals de Nadal i això ens limita veure que el més important del Nadal, no són els regals, sinó que compartir el moment, socialitzar amb la gent que té problemes siguin de salut o econòmics, per això jo i la majoria dels meus companys de classe vam decidir anar a ajudar i a col·laborar en aquest sopar, ja que sabíem que nosaltres ja teníem el nadal assegurat però ells no tant. Una experiència inoblidable! Espero tornar i col·laborar.

    ResponElimina
  11. Des del meu punt de vista, crec que es una acció molt bonica i solidària per part de tots els participants.

    ResponElimina
  12. Jo crec que aquesta iniciativa és molt bona ja que es comparteix amb els que menys recursos tenen o els que no poden tenir una companyia per part de la seva família, es un acte solidari i bonic. Però jo penso que els regals no es el millor de tot, sinó la companyia per part d'algú que et somriu amb un somriure sincer.

    Judit Giménez Díaz 4tB

    ResponElimina
  13. Des del meu punt de vista, crec que es una acció molt bonica i solidària per part de tots els participants.
    Zakariya El Hachimi
    4tC

    ResponElimina
  14. Jo crec que es un bon detall ja que els que han fet part van tindre empatia i van agafar temps per anar a per regals o fer-hi companyia, encara que només es un detall. Es una cosa molt significativa per a les persones. Després tu mateix tens un sentiment d'alegria i satisfacció.

    Nathally Moreira De Araújo 4tC

    ResponElimina
  15. No sempre el més important son les coses materials,al NADAL sempre estem acostumats a tenir molts regals ,però en veritat amb el que hauriem d'apreciar més es el estar amb la família.
    Víctor Martín

    ResponElimina
  16. Jo crec que el detall de portar-lis regals a gent necessitada
    que no pot tenir un sostre on dormir ni poder fers les seves necessitats i donar-li un petit detall els alegren els dies.

    Pablo Soriano Ramos
    4tB
    Saludos

    ResponElimina
  17. Vull això, vull l'altre... Tot el que es vol és una cosa material. Però... No ens completa més un somriure per una accion immaterial que per una material?

    Aquesta bona acció que ha realitzat l'institut crec que promou la veritable felicitat, ja que, ens fa entendre que mai milions d'euros valdran el mateix que simplement l'acompanyament d'algú.

    Nerea Díaz, 4rD

    ResponElimina

Expressa el teu pensament des de la fonamentació d'aquest: el respecte. Argumenta, proporciona raons sòlides que donin suport a la teva aportació. Identifica't i utilitza el correu amb el domini del centre. Únicament així podrà fer-se pública la teva aportació.