dijous, 31 de gener del 2019

Humans, animals, cíborgs i clons- el debat de 4t de l'ESO

Què és?, trets característics?, posseeix intel·ligència?, limitacions?, llenguatge?...i pot arribar a tenir una identitat personal, o necessita la societat per desenvolupar-se?
Aquestes han estat les preguntes que han conduït la reflexió individual, per després fer sessió de grups i poder passar finalment al debat en comú. Viure-ho a la classe ha estat magnífic, per això deixo imatges que poden plasmar algun dels moments on han verbalitzat els seus pensaments.
A més aquest alumnat, amb blogs de Filosofia personal/grup, potser voldrà continuar en aquest entorn virtual, a través de comentaris manifestant el seu parer, doncs estan una mica habituats a fer-ho cada dilluns en l'optativa de Filosofia: sessions de blog filosòfic💭💻
La cita d'avui:
« La naturaleza humana no es una máquina que se construye según un modelo y dispuesta a hacer exactamente el trabajo que sea prescrito, sino un árbol que necesita crecer y desarrollarse por todos los lados, según las tendencias de sus fuerzas interiores, que hacen de él una cosa viva»
                                                                      MILL, Sobre la libertad, III, p.169.

19 comentaris:

  1. Crec que és una forma molt interessant de debatir entre persones, ja que "cuinar" primerament la teva posició dins d'aquesta discussió per després exposar-la en grups t'ajuda a raonar més la teva opinió, fent-la més precissa i correcte. Després, el fet d'exposar-la en grups està molt bé perque pots veu-re diferents punts de vista i contrastar-lo amb el teu, per potser acabant arribant a una única opinió compartida entre tots i que és més correcta.

    ResponElimina
  2. Yo creo que está muy bien el preguntarse sobre la vida , sobre la existencia . Y que el preguntarse es algo bueno ya que te abre " puertas " es como que te ayuda a descubrir más cosas de la vida o de la existencia con tan solo preguntarte el porque o el que de la vida .
    Y sobre la cita tengo que decir que es cierto que parecemos árboles o que somos como árboles crecemos nos desarrollamos etc ... Son cosas que nos hacen para ver a los árboles . Y está bien que nos lo planteemos .
    Nerea Cantero Pastor.

    ResponElimina
  3. Aquesta activitat ha estat interessant ja que els temes que s’han debatut són actuals i tenen punts de vista i opinions molt diferents, i sempre va bé escoltar el que diu la resta perque així pots saber el que pensen i també perque pots defensar la teva opinió davant els altres per afirmar que la teva és la més correcta i realista.
    Aquesta cita m’agrada perque diu que l’ésser humà no es construeix sino que poc a poc va agafant coneixements segons la seva experiencia i així té més coneixement sobre la vida.

    Biel Alé Aguilar

    ResponElimina
  4. Jo crec que l'ésser humà va agafant coneixements com un arbre creixent a poc a poc i no es desenvolupa a l'instant. He llegit els comentaris i hi estic d'acord amb alguns. Escoltar a la gent et fa reflexionar sobre l'activitat.

    Javier Chicharro Muñoz 3rB

    ResponElimina
  5. Totalmente de acuerdo con tu aportación.

    ResponElimina
  6. Jo vaig formar part d'aquest projecte i estic d'acord amb alguns del comentaris ja que donar la teva opinió i reflexionar-hi va molt bé, contrarestar-la també ja que et pot fer veure altres punts de vista i fins i tot canviar el teu, m'agrada la cita que hi ha ja que és una metàfora sobre el coneixement dels humans ja que va creixent com les rames d'un arbre.

    Judit Giménez Díaz 4tB

    ResponElimina
  7. Al fer-hi part del debat, el meu punt de vista és diferent.
    Va estar molt bé perquè hi havien diferents tipus d'opinions en general, algunes semblants a la meva i d'altres totalment el contrari. Això em va fer veure que la gent pensa de manera diferent.

    Nathally Moreira De Araújo 4tC

    ResponElimina
  8. Jo vaig formar part d'aquest projecte i estic d'acord amb alguns del comentaris ja que donar la teva opinió i reflexionar-hi va molt bé, contrarestar-la també ja que et pot fer veure altres punts de vista i fins i tot canviar el teu, m'agrada la cita que hi ha ja que és una metàfora sobre el coneixement dels humans ja que va creixent com les rames d'un arbre.

    Judit Giménez Díaz 4tB

    ResponElimina
  9. La meva opinió en referència a aquesta cita, és concisa en un mateix punt. La necessitat de créixer.
    Cap altra cosa, només l'ésser humà té la capacitat de tenir aquesta consciència per a saber les realitats, en qüestió en voler saber sobre la mort, el sentit de la vida...
    I comparar-ho amb un arbre només simbolitza que sense ajuda o coneixement *en aquest cas*, no es pot créixer interiorment.

    Nerea Díaz, 4rD

    ResponElimina
  10. Per a mi aquesta activitat és molt favorable per a nosaltres, els estudiants, perquè així ens adonem en compte que cadascú té un punt de vista diferent de nosaltres. Fins i tot podríem pensar d'una altra manera gràcies a escoltar una opinió diferent de la nostra. I que la vida no solament hem de viure sinó també de reflexionar el que ens envolta.

    Samira Leyva Lineo 4tB

    ResponElimina
  11. Muy buenas reflexiones.

    ResponElimina
  12. M'agraden molt aquestes reflexions.

    ResponElimina
  13. estic molt d'acord amb vosoltes perquè l'ésser humà ha de agafar coneixements y debatir amb altres éssers humans

    ResponElimina
  14. Jo crec que ha sigut una bona experiència poder saber el que opinan els meus companys , encara que no estava d'acord en tot .
    Sobretot em quedo amb el poder discutir sense faltar el respecte.

    ResponElimina
  15. Els éssers humans són éssers que no tenen una ideologia centrada i estrictament pactada, són éssers que només poden ser lliures i aprendre a créixer a base d'error no amb una base ja de per si. Nosaltres no podem viure amb ideologies marcades i això mai serà possible er que nosaltres ens constituïm per les nostres vivències i no per altres coses.


    Maria Rodríguez

    ResponElimina
  16. Aquest tema que vam debati a classe va ser molt interessant i vam aprendre moltes coses noves.
    Zakariya El Hachimi
    4tC

    ResponElimina
  17. Els éssers humans i els animals són els únics amb identitat pròpia, mentre que l'identitat dels clons no és pròpia si no imitada i finalitzant la dels cíborgs directament es programada.

    Ainara Aneas 4tC

    ResponElimina
  18. Estic d'acord amb la teva opinió, perquè penso que l'ésser humà és un ésser que es basa en el aprenentatge i aquest aprenentatge pot ser personal o universal. Conèixer-nos i conèixer el món es una part fonamental del individu.Per això estic d'acord en que cada vegada que ens passa alguna cosa o algun fet, fem un nou aprenentatge.

    Pau Torrens i Marlene Flor 4rt B

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  19. Yo creo que está muy bien el preguntarse sobre la vida , sobre la existencia . Y que el preguntarse es algo bueno ya que te abre " puertas " es como que te ayuda a descubrir más cosas de la vida o de la existencia con tan solo preguntarte el porque o el que de la vida .
    Y sobre la cita tengo que decir que es cierto que parecemos árboles o que somos como árboles crecemos nos desarrollamos etc ... Son cosas que nos hacen para ver a los árboles . Y está bien que nos lo planteemos .

    ResponElimina

Expressa el teu pensament des de la fonamentació d'aquest: el respecte. Argumenta, proporciona raons sòlides que donin suport a la teva aportació. Identifica't i utilitza el correu amb el domini del centre. Únicament així podrà fer-se pública la teva aportació.