dimecres, 23 de gener del 2019

Curs 2018-2019 en el MVM:posada en marxa del projecte "Tutories filosòfiques".









https://pbs.twimg.com/media/Dp4vAFnW4AARokZ.jpg


https://pbs.twimg.com/media/Dp4vsRcWwAArceF.jpgAquest curs hem engegat el projecte de tutories filosòfiques, diàlegs filosòfics entre alumnes de l'ESO i de Batx. Per a veure part del contingut dialèctic entre les parelles, consulteu el blog propi de Tutories filosòfiques MVM. Aquí us deixo una selecció d'imatges d'aquestes trobades.














La cita d'avui per a reflexionar:
«Existir como hombres, ser ahí como hombres, significa filosofar.(.......)La existencia humana, el ser-ahí humano, el Dasein humano, está ya como tal en la filosofía, pero por esencia, no en ocasiones sí y en ocasiones no, o unas veces sí y otras no».
        HEIDEGGER, Introducción a la Filosofía, p.19.

2 comentaris:

  1. Aquest text parla de que l'existencia de l'ésser humà implica l'existencia de la filosofia. Aquesta afirmació és certa perquè per a qué hi hagi filosofia es necessita un ésser humà que filosofi i això és part de l'essencia d'aquest.
    José Gómez

    ResponElimina
  2. La filosofia és molt important en la vida quotidiana, ja que " l'ésser humà és un animal malalt (Nietzsche) és a dir, necessita si o si filosofar, ja que es pregunta pel sentit de les coses i intenta buscar un sentit a la seva pròpia vida. A vegades per filosofar, necessitem companyia, ja que som éssers humans i ens intentem ajudar mútuament. És un bon projecte i molt útil, enhorabona!

    ResponElimina

Expressa el teu pensament des de la fonamentació d'aquest: el respecte. Argumenta, proporciona raons sòlides que donin suport a la teva aportació. Identifica't i utilitza el correu amb el domini del centre. Únicament així podrà fer-se pública la teva aportació.